Wikipedia protestoi, sulki sivunsa Italiassa

Nelosen mukaan Wikipedia on estänyt pääsyn italiankielisille sivuilleen. Syynä on parlamentissa käsiteltävä lakiehdotus, joka pakottaisi verkkosivut muuttamaan sisältöään aina kun tiedon kohde niistä valittaa.

Oikaisu pitäisi julkaista kahden vuorokauden kuluessa ilman, että joku tarkastaa valituksen aiheellisuuden tai todenperäisyyden. Wikipedia ei voi hyväksyä tällaista rajoitusta toiminnan vapaudelle. Uusi laki koskisi myös blogeja ja mediankin nettisivuja.

Lain tarkoituksena on estää poliisitutkimuksiin liittyvien puhelinkuuntelutietojen vuotaminen toimittajille. Suurempi syy lienee kuitenkin estää totuuden kertominen pääministeri Silvio Berlusconin touhuista.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa