4G-verkosta syntynyt kohu on liioiteltu

YLE Pohjois-Karjalan mukaan Venäjän rajalle sovitusta teleliikenteen puskurivyöhykkeestä syntynyt kohu on liioiteltu. Venäjällä 800 megahertsin taajuusalue on varattu ilmaliikenteelle, kun taas suomalaiset rakentavat samalle taajuudelle 4G-verkon.

Tämän takia tukiasemien määrää itärajalla rajoitetaan, mutta siitä ei koidu suuria ongelmia, vaikka jotkut niin väittää. Tehdyn sopimuksen mukaan 800 megahertsin tukiasemien rakentamista rajoitetaan vyöhykkeellä, joka ulottuu 55 kilometrin päähän itärajasta.

– Koska puskurivyöhykkeellä asukkaat muutenkin ovat harvemmassa, sinne riittää vähemmän tukiasemia. Meidän nähdäksemme verkko pystytään tekemään puskurivyöhykkeellekin tarpeen mukaisesti, kertoo Telekarelia Oy:n kehitysjohtaja Sami Peltonen.

Rautalangasta väännettynä asia on Peltosen mukaan niin, että 55 kilometrin levyinen puskurivyöhyke ei estä 4G-verkon tukiasemien rakentamista. Tukiasema voidaan pystyttää vielä 12 kilometrin etäisyydelle rajapyykistä.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa