Coca-Colan salainen resepti ensi kertaa yleisön eteen

Kun Dr. John S. Pemberton kehitti Coca-Colan vuonna 1886, mutta resepti pidettiin visusti salassa. Resepti kirjoitettiin paperille vasta 1919, kun yhtiö siirtyi uudelle omistajalle. Siitä asti reseptiä on säilytetty pankkiholvissa.

Juoman 125- juhlavuoden kunniaksi Coca-Cola avaa Atlantassa ”The Vault of the Secret Formula” -näyttelyn, jonka vetonaulana toimii maailmankuulu resepti. Kukaan ulkopuolinen ei ole koskaan aikaisemmin päässyt näin lähelle Coca-Cola-juoman salaista reseptiä.

Näyttelyssä multimediaesitys kuljettaa katsojat retkelle Coca-Colan vivahteikkaaseen historiaan ja tarinoihin. Lisäksi näyttelyssä raotetaan verhoa salamyhkäisen reseptin syntyvaiheista, ja katsojat pääsevät lähemmäs reseptiä kuin koskaan.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa