Japanilaisturisti syöksyi moottorikelkalla päin bensamittaria

Inarissa Saariselän taajamassa klo 14.00 aikaan japanilaispariskunta oli lähdössä kahdella moottorikelkalla tilaamalleen mottorikelkka-ajelulle lähimaastoon. Safarin vetäjä opasti parkkipaikalla kelkkojen hallintalaitteiden käyttöä.

Liikkeelle lähdettäessä keski-ikäinen naiskuljettaja painoi kaasua niin, että kelkka syöksyi kovalla nopeudella noin 25 metrin matkan törmäten parkkialueella olleeseen polttoaineiden jakelumittariin.

Naiskuljettaja loukkasi pahoin polvensa ja hänet vietiin suoraan onnettomuuspaikalta Lapin keskussairaalaan. Kelkka rikkoontui etuosataan pahoin.

Alustavissa puhutteluissa selvisi, että pariskunnasta kumpikaan ei ollut ajanut koskaan aikasemmin moottorikelkalla. Oppaalla oli ollut myös sellainen käsitys, että hänen asiakkaansa olivat ensikertalaisia kelkkailijoina.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa