Kauppias ihmeissään: ”Miksi kaikki ei lahjoita päiväysruokiaan köyhille?”

Aamulehden haastattelema Hämeenlinnan Hämeensaaren Citymarketin kauppias Juha Ketola ihmettelee, että miksi jotkut kaupat heittävät vanhaksi menevät ruokansa roskiin. Samaan aikaan leipäjonoissa riittää nälkäisiä.

Ketolan kaupasta lähtee joka aamu ruoka-apua paikalliselle A-klinikalle. Hän sanoo, että se ei teetä kaupalle yhtään lisätyötä, koska ruoat lajittellaan muutenkin. Ketolan suhtautuminen hyväntekeväisyyteen on mutkaton.

– Me ollaan vain nähty tilaisuus, missä voimme auttaa helposti. Se on sama asia, kuin jos näkisin lastauslaiturilla paperiroskia. Otan ne mukaani ja vien roskikseen, koska olen muutenkin menossa sinne. Ei se ole multa pois.

Uskomattoman hieno asenne on tällä kauppiaalla. Tämmöisiä ihmisiä maamme kaipaa ehdottomasti lisää.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa