Kuluttajaliitto testasi: Kinkuissa jopa 30 prosenttia vettä

Kuluttajaliitto paistoi kuluttajien toiveesta pakastettuja joulukinkkuja ja havaitsi puutteita kuluttajan tiedon saannissa. Testissä havaittiin yleisesti kinkkujen painon vähenevän paiston yhteydessä noin 30 %.

Hävinnyt paino on teollisuuden kinkkuun pumpattua suolavettä. Mainintaa painon alentumisesta paiston yhteydessä ei yhdestäkään testikinkusta löytynyt. Seitsemän kilon kinkussa tämä tarkoittaa 2,1 kilon hävikkiä. kinkun oston yhteydessä.

Kuluttajaliitto kehottaa kuluttajia tarkistamaan pakkausmerkinnöistä arvion oletetun hävikin määrästä tai tiedustelemaan sitä kaupasta tai yrityksiltä. Yrityksiä Kuluttajaliitto kannustaa ensi vuonna merkitsemään hävikin kinkun pakkauksiin.

Paistotestin kinkut ja niiden painon alenema.

  • HK Viljapossun joulukinkku 10,2 kg – 19%
  • HK Rypsiporsas juhlakinkku 7,5 kg – 28%
  • Atria Viljapossun juhlakinkku 7,6 kg – 26%
  • Pirkka perinteinen kinkku 9,6 kg – 28%
  • Pirkka perinteinen kinkku 7,66 kg -30%

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa