Oikeus: Dalton-alpakka lopetetaan

MTV3:n mukaan Korkein hallinto-oikeus on tuominnut paljon huomiota saaneen Dalton-alpakan lopettavaksi. Päätöksen mukaan omistajan tulee itse lopettaa eläin tai eläinlääkäri tekee sen.

Perusteluna on se, että omistaja ei ole tehnyt tuberkuloositestiä, vaikka sitä oli Aluehallintovirasto pyytänyt. Omistaja Eija Lehto sanoo, että virasto on toistuvasti kieltänyt testin tekemisen omin kustannuksin.

– Tämä on minun perheenjäsen enkä voi vieläkään käsittää sitä lopullista syytä, miksi alpakka pitää lopettaa, tilittää Lehto.

Omistajan mukaan hallinto-oikeuden tuomari ei käyttänyt omaa harkintavaltaa vaan tukenut päätöksensä Maaseutulautakunnan päätökselle. Maaseutulautakunnassa päätöksiä tekevät lautakunnan maallikkojäsenet.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa