Posti kieltää aseiden ja niiden osien lähettämisen

Itella Posti on tarkentanut kuljetusmääräyksiään ja tarkentuneet määräykset tulevat voimaan 2.1.2012. Kokonaan kiellettyjä postitse lähetettyinä ovat sen jälkeen aseet, ilma-aseet sekä ase- ja räjähdysainejäljennökset.

– Kyseessä on ennen kaikkea Itella Postin oma turvallisuuslinjaus. Lain määrittelemien ja käytössämme olevien valvontamenetelmien rajallisuuden vuoksi olemme päätyneet ratkaisuun, sanoo liiketoimintajohtaja Juha Tiittanen Itella Postin Pakettipalveluista.

Kielto kattaa aseet, lukot, lippaat, patruunat, vaimentimet ja näitä vastaavat osat sekä kaasupistoolit ja kaasupanosten laukaisemiseen tarkoitetut laitteet. Kielto ei koske optiikkaa, puhdistusvälinesarjoja ja tyhjiä koteloita.

Mediassa on liikkunut väitteitä, että myös lelupyssyjen ja asetta muistuttavien peliohjainten postittaminen loppuisi. Postin tiedotteen mukaan ne ei kuitenkaan ole kiellettyjä.

– Tiedotimme asiasta kotimaisille aseliikkeille ja ne eivät lähetä kiellon piirissä olevia tuotteita kauttamme. Ymmärrämme, että linjaus saattaa osittain hankaloittaa aseharrastajien ja metsästäjien toimintaa ja olemme tästä pahoillamme.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa