Suomalaisvanhus kuoli nälkään hoitokodissa

Iltalehti kertoo, että 90-vuotias suomalaissyntyisen Anneli Möller menehtyi aliravitsemukseen Carema Caren omistamassa hoitokodissa Ruotsin Vänersborgissa. Enää pelkkää luuta ja nahkaa ollut Möller kuoli viime huhtikuussa.

Annelin poika Mats Möller ja miniä Anett Galfvensjö olivat valittaneet monta kertaa henkilökunnalle, ettei dementiasta kärsinyt vanhus saanut riittävästi ravintoa. Ruumiinavaus lopulta paljasti, että vanhus nääntyi nälkään.

Omaiset yrittivät turhaan siirtää vanhuksen toiseen hoitokotiin, koska kunnan mukaan vapaita paikkoja ei ollut. Tapaus on pöyristyttänyt sekä viranomaisia että tavallisia ruotsalaisia.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa