Varaudu talvikeleihin – näy pimeässä!

Oulun poliisilaitos muistuttaa, että kaikkien tienkäyttäjien tulee nyt varautua talveen. Eri tienkäyttäjäryhmien tulee ottaa huomioon monenlaisia asioita, sillä talvi on jo tullut, mikäli joku ei sitä ole huomannut.

Jalankulkijoilla täytyy olla hämärän ja pimeän aikaan käytössä useampi heijastin tai heijastinliivi. Hyvä heijastin takaa jalankulkijan näkyvyyden autoilijoille. Heijastinta tulee käyttää niin valottomalla taipaleella kuin myös valaistulla alueella.

Pimeys ja mahdollinen vesisade muodostavat haastavimmat olosuhteet autoilijoille havaintojen tekemiseen. Heijastimen merkityksen voi käydä testaamassa Liikenneturvan tai Oulun poliisilaitoksen sivuilla www.liikenneturva.fi tai www.poliisi.fi/oulu.

Talviliikenteessä tarvitaan erityistä malttia ja ennakointia jokaiselta tienkäyttäjältä vahinkojen välttämiseksi. Riittävän hyvä varautuminen talveen helpottaa olennaisesti tienkäyttäjien liikkumista ja parantaa liikenneturvallisuutta.

Muille tienkäyttäjille suunnatut ohjeet löydät täältä.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa