Varo tätä pankkihuijausta

Keski-Pohjanmaan ja Pietarsaaren poliisin tietoon on tullut uusi verkkopankkihuijausyritys. Nordea pankin nimissä on lähetetty viesti, jonka mukaan asiakkaan tulisi päivittää asiakastietonsa. Viestin mukana linkki, joka ei johda Nordean sivuille.

Viesti on kirjoitettu hoonolla Soomella ja jo sen pitäisi herättää epäilykset ko. viestiä kohtaan. Poliisi neuvoo kyseisen viestin saaneita poistamaan sen välittömästi, ryhtymättä mihinkään toimenpiteisiin, mitä viestissä pyydetään.

Yleisohjeena poliisi muistuttaa, että pankit eivät koskaan pyydä lähettämään käyttäjätunnuksia, salasanoja taikka avainlukulistan kopioita, tms.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa