Elokuva presidentti Halosesta ensi-iltaan maaliskuussa

Tasavallan presidentti Tarja Halosesta on tehty dokumenttielokuva, joka saa ensi-iltansa 30. maaliskuuta. Rouva Presidentti elokuvaa varten seurattiin Suomen ensimmäisen naispresidentin arkea ja elämää lähes puolentoista vuoden ajan hänen virkakautensa loppuun asti.

– Saimme tilaisuuden päästä seuraamaan elämää Suomen presidentin back stagella. Lopputuloksena on välitön ja huumoriakin sisältävä näkymä siitä, millaista on presidentin arki ja millainen ihminen on Tarja Halonen virallisen instituution takana, kertoo elokuvan ohjaaja Aleksi Bardy.

Suomessa ei ole koskaan aikaisemmin kamera seurannut tasavallan presidentin arkea näin pitkään ja läheltä. Elokuvan tuotantoryhmä kulkee presidentti Halosen matkassa Suomessa ja ulkomailla, kabineteissa ja vapaalla.

Tuloksena on kansainvälisestikin harvinaislaatuinen, kiertue-elokuvien tyyppinen seurantadokumentti, jossa selostuksen sijasta tilanteet puhuvat puolestaan ja kuljettavat katsojaa presidentti Halosen elämään.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa