Haittaohjelma vie rahasi nettipankista huomaamatta

YLE uutisoi, että keskusrikospoliisin mukaan suomalaispankkien verkkopalveluihin tunkeutuvista haittaohjelmista, jotka saattavat siirtää huomaamatta rahaa rikollisten tileille. Ohjelmista on jo tullut taloudellisia tappioita.

Hyökkäyksen kohteena ovat olleet Nordean, Sampo Pankin ja OP-Pohjolan asiakkaat. KRP:n rikoskomisario Timo Piiroisen mukaan on pankin ja asiakkaan välinen asia, että joutuuko asiakas itse maksumieheksi näissä tapauksissa.

Haittaohjelma aktivoituu pankkiyhteyden avautuessa, käyttää tunnistetietoja hyväkseen ja tekee istunnon aikana tilisiirtoja. Asiakas ei välttämättä edes huomaa asiaa.

Kannattaa siis varmistaa, että oma kone on turvallinen ja pitää tietoturva ajan tasalla. Kaikki virusohjelmat eivät kuitenkaan välttämättä tunnista haittaohjelmia, koska virukset muuntuvat niin nopeasti.

Flash toistinta ei löytynyt.

Pietari

Vastaa