Hätäkeskuslaitos: Aamulehden väite on perätön

Hätäkeskuslaitoksen mukaan Aamulehden väite, että englantia puhuva henkilö olisi soittanut hätäkeskukseen ilmoittaakseen tulipalosta ja saaneen apua vasta 50 minuutin kuluttua suomenkielisen henkilön soitettua on väärä.

Pirkanmaan hätäkeskus vastaanotti ensimmäisen hätäpuhelun 16.1.2012 klo 23.56 suomenkieliseltä naapurilta, jonka mukaan kauempaa näkyy tulen loimotusta. Ilmoittaja ei tiennyt tapahtumapaikan osoitetta.

Osoittetta tarkennettaessa vastaanotettiin hätäpuhelu samaan tapahtumaan liittyen. Ilmoittajana oli mies, hän oli vastaanottanut puhelun vieraskieliseltä työntekijältään, joka oli kertonut tulipalosta. Hänkään ei tiennyt tarkkaa osoitetta.

Tämän puhelun perusteella kohteeseen hälytettiin pelastustoimen yksiköt, joista ensimmäinen yksikkö oli kohteessa klo 00.17. Hätäkeskuslaitos toteaa, että Pirkanmaan hätäkeskus on käsitellyt puhelut voimassa olevia riskinarvio- ja toimintaohjeita noudattaen.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa