Koskenkorva-ale alkaa huomenna Alkossa

Taloussanomien mukaan huomenna Alkossa alkaa Koskenkorva-ale, kun valtion viinayhtiö Altia aloittaa hintakilpailun. Kossun uudet hinnat ovat 12,99, 13,28, 16,99 ja 24,90 euroa. Alennusta tulee parhaimmillaan 6,6 prosenttia.

– Me haluamme ylläpitää kilpailukykyämme. Kyse on myös kansallisaarteemme varjelusta sekä työllisyydestä. Koskenkorva antaa töitä 1 500:lle ohran sopimusviljelijälle, kirkkaiden viinojen tuoteryhmäjohtaja Arja Liimatainen perustelee.

Tilastojen mukaan Koskenkorvan myynti on ollut pitkään laskussa. Viime vuonna kaupaksi meni 0,3 miljoonaa litraa kuin vuotta aiemmin, eli 3,7 miljoonaa litraa. Parhaimmillaan myynti on ollut 11–13 miljoonaa litraa vuodessa.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa