Mitä tehdä, jos joku esiintyy sinuna Facebookissa?

Radio Novan vieraana oli tänään Helsingin poliisilaitoksen virtuaalisen lähipoliisiryhmässä toimiva ylikonstaapeli Marko ”Fobba” Forss. Häneltä kysyttiin, että mitä tehdä jos joku luo nimelläsi Facebook -profiilin?

Tilanne on varsin ongelmallinen, sillä Suomen laki ei tunne identiteettivarkautta. Ainoa vaihtoehto on siis ottaa yhteyttä ylläpitoon profiilin poistamiseksi.

-Ensimmäiseksi poliisi kehottaa ilmoittamaan ylläpitoon. Poliisilla on aika heikot mahdollisuudet lähteä selvittämään kuka on profiilin takana ja saati sitten sitä, täyttääkö tämä rikoksen tunnusmerkit.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa