Urheilupaikat ilkivallan kohteena, nuoret ajavat rallia

Pohjois-Karjalan poliisilaitoksen mukaan ulkoliikuntapaikat ovat maakunnassa olleet erilaisen kiusanteon ja vahingontekojen kohteena. Yleisintä on ollut, että nuoriso menee revittelemään ulkojäille ja kaukaloihin mopoillaan ja autoillaan.

Esimerkiksi torstai-iltana poliisi tapasi -89 syntyneen miehen autoilemasta Utran koulun viereisellä luistelukentältä. Mies veti autollaan noin kolmen metrin narun päähän sidottua pulkkaa, jossa kyytiä otti kaksi nuorta tyttöä.

Vahinkoa ehti syntymään vain luistelukentän pintaan. Luistelukentällä autoillutta nuorta miestä muistettiin 90 euron arvoisella rangaistusvaatimuksella.

Kunnat tekevät ison työn liikuntapaikkojen ylläpitämisessä. Lisäksi moni lapsi ja vanhempikin ihminen joutuu pettymään karvaasti, jos luisteluradat tai esimerkiksi hiihtoladut on revitelty ajattelemattomuuttaan pilalle.

Poliisi toivoo heinäntekojärkeä ihmisille tässäkin asiassa. Pidetään verorahoilla maksetut ja ylläpidetyt liikuntapaikat hyvässä kunnossa jo ihan itsemme vuoksi.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa