Varo Facebookissa liikkuvia valepoliiseja

Facebookissa on havaittu profiileja, joissa esiintyvät henkilöt väittävät olevansa ns. nettipoliiseja. Nämä kyseiset tollot ovat kuitenkin valepoliiseja.

Oikeana nettipoliisina toimiva Varsinais-Suomen poliisilaitoksen Vanhempi rikoskonstaapeli Sami Grönfors muistuttaa Facebookissa, että nettipoliisien aitous kannattaa tarkistaa muilta vanhoilta nettipoliiseilta tai  poliisin sivuilta.

Nettipoliisit ovat nettiytyneet kansan joukkoon sosiaaliseen mediaan.  Toiminnalla halutaan lisätä vuorovaikutusta yleisön ja poliisin välillä, lisätä kansalaisten tunnetta poliisin läsnäolosta myös virtuaalimaailmassa sekä madaltaa kansalaisten kynnystä ottaa yhteyttä poliisiin.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa