112-päivä: Me kaikki voisimme olla Arjen sankareita

112-päivää vietetään helmikuun 11. päivä ja sen jatkuvana teemana on arjen sankaruus. Kampanja valitsi tänä vuonna ensimmäistä kertaa vuoden Arjen sankarin, joka on 15-vuotias Aapo Huttunen Tuusulasta.

Arjen sankarin kriteerit täyttävä Aapo huolehtii tapaturmien ja onnettomuuksien ennaltaehkäisystä päivittäin pienillä teoilla. Aapo Huttunen palkittiin sisäasiainministeriössä järjestetyssä kahvitilaisuudessa tammikuun lopussa.

Suomessa jo 16. kertaa vietetävänä 112-päivänä herätellään ihmisiä tunnistamaan ja ennaltaehkäisemään vaaratilanteita sekä opastetaan aktiiviseen ja vastuulliseen toimintaan hätätilanteissa. Samalla lisätään kansalaisten turvallisuusmyönteisyyttä sekä turvallisuustietoja ja -taitoja.

Hätänumeropäivän kampanjan valtakunnallisen päätapahtuman isäntänä toimii tänä vuonna Tornio-Haaparanta. Tornion Rajalla-På Gränsen -kauppakeskuksessa ohjelmassa on muun muassa toimintanäytöksiä, paneelikeskustelua ja musiikkia.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa