Ekopaasto kannustaa muuttamaan elämäntapoja ilmastoystävällisiksi

Evankelisluterilainen kirkko, Suomen ympäristökeskus ja Suomen Ekumeeninen Neuvosto järjestävät tänä vuonna paastonaikaan ekopaaston, jossa kannustetaan suomalaisia muuttamaan omia elämäntapojaan ilmastoystävällisiksi.

Ekopaastoa vietetään perinteisesti tuhkakeskiviikosta pääsiäiseen, 22.2.-8.4.2012. Paastoviikoilla voi esimerkiksi autoilla vähemmän, lyhentää suihkussa oloaikaa, sammutella valoja tai asentaa kännykkäohjattavat termostaatit lämpöpattereihin.

– Ympäristöasiat ovat minulle nykyisin syvästi uskosta nouseva kysymys. Minulla ei kristittynä ole oikeutta tuhota luontoa ja käyttää sitä täysin itsekkäästi. Silloin minä vahingoitan jotakin pyhää, jotakin mikä on tarkoitettu säilymään tuleville sukupolville. Ei se ole luotu vain minua varten, kertoo Helsingin piispa Irja Askola.

Askola on yksi kampanjan kymmenestä ekopaastoajasta. Paaston aikana hän pyrkii vahvistamaan omia perusvalintojaan: julkisten kulkuneuvojen suosimista, kierrätystä, reilun kaupan tuotteiden käyttöä sekä lisäämään kävelyä.

Muita ekopaastolupauksen tehneitä ovat:

  • kirjailija Kaari Utrio
  • tähtitieteilijä Esko Valtaoja
  • sarjakuvapiirtäjä Kaisa Leka
  • toimitusjohtaja Jaakko Nevanlinna
  • europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen
  • ohjaaja Kalle Holmberg
  • kansanedustaja Kimmo Tiilikainen
  • pikajuoksija Johanna Manninen 
  • professori Jyri Seppälä Suomen ympäristökeskuksesta.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa