EU-poliisi saa siepata kansalaisen ilman valitusmahdollisuutta

Magneettimedia kertoo, että EU-poliisille eli Europolille myönnetyt valtuudet uhkaavat kansalaisten perusoikeuksia. Europolilla on 800 henkilön vahvuinen puolisotilaallinen iskujoukko EGF, European Gendarmerie Force.

Europol saa eurooppalaisen pidätysoikeuden nimissä siepata ja kuljettaa kansalaisen ilman valitusmahdollisuutta toiseen maahan odottamaan oikeudenkäyntiä.

Euroopan Unionin tutkintamääräys sallii Europolin ohittaa kansallisen poliisin. Valtuuksiin kuuluu epäiltyjen kuulustelu, pankki- ja yhteydenpitorekisterien katkaiseminen ja tarkistaminen, sekä DNA-näytteiden ja sormenjälkien ottaminen ja luovuttaminen.

Europol voi määrätä poliisin tutkimaan tekoja, jotka eivät ole rikoksia maassa, mutta ovat sitä EU:ssa. Kansallinen lainsäädäntö ei koske, rajoita eikä estä Europolin toimintaa.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa