Hälytysajoneuvon radiolähetin vaihtaa liikennevalot vihreiksi

YLE Lahti uutisoi mielenkiintoisesta uuden teknologian tuomasta avusta hälytysajoneuvoille. Kaupungissa hälytysajossa olevien ambulanssien ja paloautojen radiolähetin vaihtaa nimittäin liikennevalot vihreiksi.

Järjestelmä toimii niin, että radiolähettimet kertovat kaduissa oleville liikennevalojen ohjaussilmukoille hälytysajoneuvon lähestyvän. Tieto kulkee tietokoneelle, joka ohjaa liikennevalot vihreäksi.

Esimerkiksi ruuhkaisen liikenteen takia liikennevalot eivät kuitenkaan aina ehdi vaihtumaan.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa