Hyvää Tietoturvaviikkoa!

Tällä viikolla vietetään Tietoturvaviikkoa ja tiistaina 7.2.2012 yhdeksättä Tietoturvapäivää. Viikon teema, Connecting Generations kannustaa pohtimaan lasten ja aikuisten välisen vuorovaikutuksen merkitystä lasten nettiturvallisuuden edistämisessä.

Turvallinen netinkäyttö vaatii monenlaisia taitoja niin lapselta ja nuorelta kuin vanhemmiltakin. Nuoret päihittävät usein vanhempansa teknisissä taidoissa ja trendien huipulla kulkemisessa, mutta vanhempien elämänkokemus on valttia myös netissä.

Netin käytöstä kannattaa sopia perheessä pelisäännöt ja opettaa lapsia käyttämään tervettä järkeä netissäkin. Lasten kanssa on hyvä keskustella esimerkiksi siitä, miten toisiin ihmisiin voi suhtautua netissä sekä milloin ja mitä omia tietojaan voi julkaista netissä.

Aikuiset voivat oppia paljon lapsilta ja nuorilta teknologiasta ja uusimmista ilmiöistä. Samalla kun aikuisten tietoisuus lasten ja nuorten nettimaailmasta lisääntyy, kasvaa myös heidän kykynsä tukea lastensa nettiajan kansalaistaitoja. Aikuiset voivat oppia turvallisuudesta myös lapsilta.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa