Kopiointilaite pankkiautomaatissa on vaikea tunnistaa

KRP on saanut valmiiksi Vaasasta Rovaniemelle ulottuneen maksukorttien kopiointisarjan esitutkinnan ja siirtänyt sen syyteharkintaan. Erittäin suunnitelmallisesti tehdystä rikossarjasta epäillään kolmea bulgarialaismiestä.

Seurueen ajoneuvosta löytyi neljä täydellistä skimmauslaitetta, joihin oli taltioituna kymmeniä tunteja maksukorttien kopiointikuvaa. Korttikopioilla on toisella puolella maapalloa nostettu kymmenien tuhansien eurojen edestä rahaa.

Näistä kuvista on nähtävissä, että skimmauslaite vastaa väriltään, materiaaliltaan ja muodoltaan alkuperäisen laitteiston ulkoasua. Sen havaitseminen on pankkiautomaatin käyttäjälle lähes mahdotonta. Tunnistatko sinä?

Skimmauslaitteet on valmistettu erityisesti Suomea varten, sillä missään muualla ei ole käytössä vastaavia automaattimalleja. Pankeille ja Luottokunnalle on torjuntatyön seurauksena aiheutunut satojen tuhansien eurojen vahingot.

Tutkinnan aikana KRP on tehnyt laajaa yhteistyötä paikallispoliisin, rajavartiolaitoksen, tullin, sekä pankkien, Luottokunnan ja pankkiautomaateista vastaavan Automatia Oy:n kanssa.

Kategoria(t): uutiset Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

8 vastausta artikkeliin Kopiointilaite pankkiautomaatissa on vaikea tunnistaa

 1. Milla sanoo:

  En tunnista, olisi kivasaada vastaus.

  • Pietari sanoo:

   Alemmassa on automaatissa on kopiointilaite.

   • Ja tiedoksi, että jos ns. sirukortti ”uppoaa” liian syvälle normaalista, niin on syytä epäillä ko. automaattia, eikä kannata jatkaa siitä eteenpäin toimintoja ja myöskin kannattaa ilmoittaa siitä viranomaisille epäilystään.

    • Korjaus edelliseen: Ja tiedoksi, että jos pankkikortti ”uppoaa” magneettijuova aukkoon liian syvälle normaalista, niin on syytä epäillä ko. automaattia, eikä kannata jatkaa siitä eteenpäin toimintoja ja myöskin kannattaa ilmoittaa siitä viranomaisille epäilystään.

 2. Päivitysilmoitus: Näistä automaateista löytyi pankkikorttien kopiointilaite - Pietar.in

 3. Päivitysilmoitus: Ostitko bensaa näiltä asemilta? – Tarkista heti tilisi - Pietar.in

 4. Petri sanoo:

  En näe sitä laitetta alemmassa kuvassa. Onko se siis tuossa sinisessä kohdassa vai keltaisessa?

 5. Päivitysilmoitus: Yllätys pankkiautomaatilla – Setelit yritettiin viedä liimakikalla - Pietar.in

Vastaa