Kopiointilaite pankkiautomaatissa on vaikea tunnistaa

KRP on saanut valmiiksi Vaasasta Rovaniemelle ulottuneen maksukorttien kopiointisarjan esitutkinnan ja siirtänyt sen syyteharkintaan. Erittäin suunnitelmallisesti tehdystä rikossarjasta epäillään kolmea bulgarialaismiestä.

Seurueen ajoneuvosta löytyi neljä täydellistä skimmauslaitetta, joihin oli taltioituna kymmeniä tunteja maksukorttien kopiointikuvaa. Korttikopioilla on toisella puolella maapalloa nostettu kymmenien tuhansien eurojen edestä rahaa.

Näistä kuvista on nähtävissä, että skimmauslaite vastaa väriltään, materiaaliltaan ja muodoltaan alkuperäisen laitteiston ulkoasua. Sen havaitseminen on pankkiautomaatin käyttäjälle lähes mahdotonta. Tunnistatko sinä?

Skimmauslaitteet on valmistettu erityisesti Suomea varten, sillä missään muualla ei ole käytössä vastaavia automaattimalleja. Pankeille ja Luottokunnalle on torjuntatyön seurauksena aiheutunut satojen tuhansien eurojen vahingot.

Tutkinnan aikana KRP on tehnyt laajaa yhteistyötä paikallispoliisin, rajavartiolaitoksen, tullin, sekä pankkien, Luottokunnan ja pankkiautomaateista vastaavan Automatia Oy:n kanssa.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa