Lumikinokset väärissä paikoissa tekevät huonosti liikkuvasta kotinsa vangin

Runsasluminen talvi on vaikeuttanut etenkin liikkumisrajoitteisten liikkumista kaduilla ja pihateillä. Auraamattomat kulkuväylät ja toisaalta katujen varsille kasatut kinokset hankaloittavat varsinkin pyörätuolilla liikkumista.

– Liikkumisrajoitteisen henkilön kannalta ongelmaksi nousee se, että lumi väärässä paikassa voi estää kokonaan liikkumisen, mikäli lumenluontia ei ole tehokkaasti suoritettu, toteaa Invalidiliiton lakimies Henrik Gustafsson.

Invalidiliitto kertoo tiedotteessaan espoolaisesta liikkumisrajoitteissta Pirkko Kuuselasta, jonka pihatielle jätettiin katolta pudotettu lumikuorma. Lumet poistettiin vasta kahden vuorokauden kuluttua, vaikka hän ei omin avuin päässyt ulos asunnostaan.

Kuusela oli ollut ennen sitä useaan otteeseen yhteydessä huoltoyhtiöön. Kuusela ihmetteleekin huoltoyhtiön välinpitämättömyyttä, etenkin kun hänen asuntonsa seinässä on näkyvällä paikalla invapysäköintipaikan tunnus.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa