Osuma.fi -palvelu listaa yritykset suositusten mukaan

Fonectan Osuma.fi -palvelussa yli 100 toimialan yritykset listautuvat niiden saamien suositusten mukaan. Suomen ensimmäinen tämänkaltaisen palvelun avulla kuluttajatt löytävät paikkakuntansa parhaat palvelut.

– Osuma.fi-palvelussa yhdistyvät muiden kuluttajien kokemukset ja internet tiedonhakukanavana – asiat, joita palveluja hakevat kuluttajat tutkimuksen mukaan kaipaavat eniten, kertoo Fonectan toimitusjohtaja Timo Hiltunen.

Eniten suosituksia annetaan ja halutaan saada ravintoloista, kampaamoista sekä autokorjaamoista. Suosittelun merkitys korostuu erityisesti silloin, kun hankinta kohdistuu harvemmin käytettäviin tai ammattiosaamista vaativiin palveluihin.

– Osuma.fi toimii palveluntarjoajien ja asiakkaiden kohtaamispaikkana, jolloin kuluttajien suosittelusta hyötyvät sekä palveluiden käyttäjät että yritykset. Palvelusta löytyvät lisäksi paikallisten yritysten tarjoamat edut ja tarjoukset. Poikkeuksellista on se, että etuja ja tarjouksia ei tarvitse lunastaa etukäteen vaan ne voi ottaa talteen mobiilikuponkeina mahdollista myöhempää käyttöä varten, Hiltunen kertoo.

Taloustutkimuksen mukaan suomalaiset tarkistavat toisten kuluttajien mielipiteet ja kokemukset etsiessään paikallista palveluntarjoajaa. Kuluttajat luottavat palveluiden käyttäjien suositteluun yli kolme kertaa enemmän kuin yritysten omaan viestintään tai markkinointiin.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa