Pahoinpidelty puolustautui, sai itsekkin tuomion

Turun Sanomat kertoo, että nuorisojoukon pahoinpitelemäksi marraskuun alussa 2009 joutuneelle 41-vuotiaalle on määrätty lähes 7 000 euron vahingonkorvaukset. Uhri joutuu itse maksamaan 600 euroa sakkoa, koska hän oli kuristanut yhtä kimpussaan olleista nuorista kurkusta.

Uhri sai leukalukon sekä useita ruhjeita ja haavoja kasvoihin ja eri puolille päätä. Häneltä repesi tärykalvo ja hän sai kuulon aleneman ja pitkäaikaisen päänsäryn. Lääkärin mielestä kyseessä oli törkeä pahoinpitely, mutta käräjäoikeus arvioi teon tavalliseksi.

Tekijöistä 21-vuotias mies sai kahdeksan kuukautta ja 17-vuotias nainen viisi kuukautta ehdollista vankeutta. Kolmen muun miehen osalta syytteet hylättiin epäselvän näytön takia.

Nuorisojoukkoon kuului kahdeksan henkilöä, joista viittä syytettiin pahoinpitelyistä, mutta k Uhrin porukassa oli kolme henkilöä, mutta nämä eivät osallistuneet tappeluun ja yrittivät rauhoittaa tappelijoita.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa