Reissumies-eväsleipä käy Virossa ennen myyntiin tuloa

Maaseudun Tulevaisuuden mukaan tutulla suomalaisella tavaramerkillä kulkevat elintarvikkeet tulevat yhä useammin ulkomailta. Monet tuotteet käyvät ulkomailla ainakin ennen myyntiin päätymistä.

Suomen elintarviketyöläisten liitto (SEL) kerää havaintoja kotimaisiksi ”pestyistä” tuontielintarvikkeista. Elovena-murot tulevat Saksasta, Poutun lasagne Ranskasta, Turun sinappi Puolasta ja Myllärin Luomu Myslit Tanskasta.

SEL:n puheenjohtaja Veli-Matti Kuntosen inhokkituote on Fazerin yksittäispakattu Reissumies-eväsleipä. Suomessa leivottu leipä kuskataan Viroon, jossa väliin laitetaan juusto- ja kinkkusiivu. Sitten se tuodaan Suomeen myyntiin.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa