Savonlinnaan ja Iisalmeen tulossa biojalostamo

Biojalostusyhtiö Green Fuel Nordic Oy on valinnut biojalostamoidensa mahdollisiksi sijoituspaikkakunniksi Iisalmen ja Savonlinnan. Yhtiö aloittaa nyt ympäristövaikutusten arvioinnin potentiaalisten yhteistyökumppaneidensa kanssa.

Bioöljy on tuotteena vasta elinkaarensa alussa, ja sille on lähitulevaisuudessa luvassa uusia käyttökohteita jo nyt olemassa olevien kaupallisten sovellusten lisäksi.

Toimitusjohtaja Timo Saarelaisen mukaan bioöljy on heti hyödynnettävissä kaupallisesti energiantuotannossa sekä teollisuudessa että kaukolämpöpuolella. Näiden rinnalle on nousemassa myös täysin rikittömän bioöljyn käyttö laivojen dieselmoottoreissa.

-Isojen dieselmoottoreiden polttoainesovelluksia seuraavat luonnollisena kehityskulkuna normaalit liikennepolttonesteet. Pidemmällä aikajänteellä bioöljylle löytyy mielenkiintoisia sovellusalueita myös kemianteollisuuden alalta, sanoo Green Fuel Nordic Oy:n hallituksen puheenjohtaja Vesa Kainulainen.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa