Tutkimusväite: rasistit ovat tyhmiä

Tekniikka&Talous kertoo Psychological Science -lehdessä julkaistusta kanadalaisesta tutkimuksesta, jonka mukaan älykkäät ihmiset olisivat avarakatseisempia kuin vähemmän älykkäät.

Tutkimusta vetänyt Brock-yliopiston psykologian professori Gordon Hodsonin mukaan aineisto viittaa huolestuttavaan kierteeseen. Matalalla älykkyysosamäärällä varustetut turvautuvat muita useammin muutosvastarintaan ja vahvoihin ennakkokäsityksiin.

Hodson muistutti kuitenkin, että yleistämistä on varottava. Sillä tutkimustulokset eivät tarkoita sitä, että kaikki konservatiivit ovat tyhmiä ja liberaalit fiksuja.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa