Wahlroos: Yhteiskunta kannustaa syrjäytymään

Vahvoista mielipiteistään tunnettu Björn Wahlroos ottaa Helsingin Sanomien haastattelussa kantaa ihmisten syrjäytymiseen. ”Nallen” mukaan nykyinen työttömyysturvajärjestelmä kannustaa ihmisiä syrjäytymään.

– Jos me kehitämme yhteiskuntaa jatkuvasti sillä lailla, että syrjäytymiseen johtavat vaihtoehdot ovat helppoja valita, niin me saamme lisää syrjäytyneitä ihmisiä.

Wahlroosin mukaan nuoria pitää voimakkaasti kannustaa hakemaan uutta työtä ja koulutusmahdollisuutta. Nuoren pitäisi myös ottaa vastaan heikompi työ kuin jonkun 50 vuotta täyttäneen.

Wahlroosin puheet ovat välillä täyttä roskaa, mutta tällä kertaa hän puhuu asiaa. Monet nuoret ovat liian nirsoja ottamaan työtä vastaan. Kaikki tuet vaan pois, jos kieltäytyy työstä ilman kunnon syytä.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa