<

Yli 50-vuotiaat ja lapsiperheet syövät yhä useammin ABC-asemilla

Kuluttajatutkimuskeskuksen raportti kertoo, että liikenneasemaravintoloissa ruokailu on uusi kasvava ilmiö yli 50-vuotiaiden keskuudessa. Myös nuoret lapsiperheet ruokailevat ravintoloissa entistä innokkaammin.

Pääkaupunkiseudulla aterioidaan kodin ulkopuolella tuplasti muuta maata enemmän. Eniten ravintoloissa syövät alle 50-vuotiaat kaupunkilaiset. Suomalainen käyttää syömiseen aikaa aiempaa enemmän.

– Vielä 1980-luvun lopulla erottui selvästi lounas- ja päivällisaika. Mitään sellaista ei ole enää havaittavissa. Kukin syö milloin itselle sopii. Kun Amerikassa on kehitetty käsite brunch, suomalaiset ovat yhdistäneet lounaan ja päivällisen – syömme lunneria, Kuluttajatutkimuskeskuksen erikoistutkija Johanna Varjonen sanoo.

Yhä tärkeämpi ruokapaikan valintakriteeri on sijainti. Ulkona syömiseen käytetyt menot kasvavat kotitalouden tulojen mukana. 50 vuoden ikä näyttää muodostavan rajapyykin noutoruoalle: sitä nuoremmat ottavat aterian mukaan selvästi useammin.

Yli 50-vuotiaat ja lapsiperheet syövät yhä useammin ABC-asemilla

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Siirry sivun alkuun