Jäähyväiset Sisu-pastilleille

YLE Turku kertoo, että Leaf harkitsee Auran tehtaan sulkemista ja 140 työntekijän irtisanomista Suomesta. Tämän päätöksen myötä Sisu-pastillien valmistus päättyisi Suomessa.

Auran tehtaan sekä Ruotsin Gävlen ja Alingsåsin tehtaiden sulkeminen ja tuotannon siirtäminen toisiin tehtaisiin tuottaisi merkittäviä kustannussäästöjä. Myös Ruotsin Malmön ja Tanskan Slagelsen varastojen ulkoistamista suunnitellaan.

Leaf fuusioitui ruotsalaisen makeisvalmistaja Cloettan kanssa joulukuussa. Toimenpiteet aiheuttaisivat 35–41 miljoonan euron kertaluontoiset kustannukset ja tuottaisivat vuosittain noin 11 miljoonan säästöt.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa