Johan Ludvig Runeberg laskeutui Helsinki-Vantaalle

Norwegianin uuden Boeing 737-800 -koneen pyrstössä on kansallisrunoilija Johan Ludvig Runebergin hahmo. Massiivinen kuusimetrinen Runeberg-hahmo näyttäytyi tiistaina Helsinki-Vantaalla, Oulussa ja Rovaniemellä.

Norwegian valitsee koneensa koristajiksi hahmoja, jotka ovat historiallisesti tunnettuja ja oman aikansa edelläkävijöitä. Hahmot siirretään koneiden pyrstöihin siirtokuvatekniikalla. Runeberg on ensimmäinen suomalaishahmo.

– Sankarihahmojen tarinat muistuttavat meille keitä olemme, mistä tulemme ja mikä meitä innostaa. Runeberg on Suomen kansallisrunoilijana oivallinen valinta ensimmäiseksi suomalaiseksi sankariksi. Nykykielellä ilmaistuna hän on keskeinen Suomi-brändin rakentaja. Hänen runonsa ovat useille sukupolville symboloineet suomalaisuutta. Lisäksi hän on laajalti tunnettu myös muualla Pohjoismaissa, sanoo Norwegianin viestintäpäällikkö Åsa Larsson.

J.L. Runeberg ei jää ainoaksi Norwegianin koneita koristavaksi suomalaishahmoksi. Tulevien hahmojen määrää tai henkilöllisyyttä ei kuitenkaan vielä ole päätetty.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa