Nyt maksetaan tekijänoikeusjärjestöille menetetyt miljardit

Jake Gold on järjestänyt varainkeruuohjelman, jossa lähetetään tekijänoikeusjärjestöille (RIAA ja MPAA) sähköpostitse dollarin setelistä otettuja skannauksia korvauksena nettilataamisesta aiheutuneista miljarditappiosta.

Taustalla on tarina vanhasta japanilaisesta oikeusjutusta, jossa majatalon isäntä syytti köyhää opiskelijaa kokkauksista aiheutuneiden höyryjen varastamisesta. Opiskelija kuulemma maustoi ruokansa syömällä samaan aikaan, kun isäntä teki ruokaa.

Tuomari määräsi isännälle korvaukseksi kuulla parin kolikon putoamisesta syntyvän äänen. Tämä sai Goldin avaamaan varainkeruuohjelman. Tekijänoikeusjärjestöjen mukaanhan digitaaliset kopiot ovat yhtä arvokkaita kuin alkuperäisteokset.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa