Pelastakaa Lapset: Rasismiin ei puututa kouluissa tarpeeksi

Pelastakaa Lapset ry:n mukaan rasistinen kielenkäyttö on yleistä koululaisten keskuudessa. Rasistinen ilmapiiri lasten ja nuorten keskuudessa näkyy esimerkiksi nettikeskusteluissa.

– Rasistiseen kielenkäyttöön suhtaudutaan Suomessa liian sallivasti. Rasismia ei myöskään tunnisteta tarpeeksi hyvin arjessa. Siksi siihen ei myöskään osata puuttua, eivätkä rasismia kohdanneiden oikeudet toteudu, sanoo Pelastakaa Lasten kansalaistoiminnan päällikkö Riitta Kauppinen.

Pelastakaa Lapset on huolissaan siitä, että rasismia kohdanneet lapset eivät saa tukea, koska aikuiset eivät tunnista rasistista käytöstä eikä siihen aina puututa. He eivät itsekään tunnista oikeuksiaan, eivätkä välttämättä kerro aikuisille asiasta.

Pelastakaa Lapset vaatii kouluja, vanhempia ja kaikkia kasvattajia ottamaan vastuun rasisminvastaisen ja yhdenvertaisen ilmapiirin rakentamiseksi. Joulukuussa julkaistua rasisminvastaista R-sana kirjaa voi lukea täältä.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa