Poliisi: Älä vuokraa mökkiäsi heille

Peräpohjolan poliisilaitoksen mukaan Kittilän Leviltä on viime päivinä yritetty vuokrata kesäksi korkeatasoisia mökkejä perheen lomakäyttöön. Yhteydenottaja on lähettänyt englannninkielisiä tiedusteluja vuokraajien sähköpostiin ja hyväksynyt kahden viikon vuokrasumman heti.

Maksuksi hän on tarjonnut 10.000 euron shekkiä, joka pitäisi lunastaa suomalaisesta pankista ja ylimääräiset rahat he pyytävät varaamaan loma-ajankäyttöön. Tiedossa ei ole, että kukaan olisi suostunut ja saanut lunastettua shekkiä pankista.

Vastaavia yrityksiä on ollut aikaisemminkin ja silloin shekit ovat osoittautuneet olleen katteettomia. Yleensä nämä tiedustelut tehdään ulkomailta ja yrityksiä ostaa erilaisia palveluja Suomesta on kohdistunut mökkeihin, moottorikelkkoihin, kuntopalveluihin jne.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa