Poliisi tutkii ambulanssin kilpa-ajoa

Satakunnan Kansan mukaan poliisi tutkii tapausta, jossa Ulvilan kunnallinen ja Huittisten Ambulanssi Oy:n yksityinen ambulanssi ajoivat kilpaa valtatie 11:llä. Molemmat ajoivat kohti samaa potilasta, mutta vain kunnallinen auto oli hälytysajossa.

Kilpa-ajo käytiin 10. tammikuuta. Hätäkeskuksen gps-paikannustietojen mukaan yksityinen ambulanssi ajoi 14 minuuttia hälytysajossa olleen Ulvilan ambulanssin kiinni ja ohitti sen. Lääkintäesimies vaihtoi tehtävän yksityiselle, että muu liikenne ei vaarantunut enempää

Tutkintapyyntö tehtiin poliisille vasta nyt, kun Satakunnan sairaanhoitopiirin ensihoitokeskus sai tehtyä oman selvityksensä. Poliisi tutkii tapausta alustavasti liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Ensihoitopäällikkö Jyri Liljan mukaan yksityinen ambulanssi on toiminut omin päin. Huittisten Ambulanssipalvelu Oy:n toimitusjohtaja Jani Kiuru painottaa, että kyseessä oli sairaankuljettajan oma ratkaisu eikä yritys tiennyt, mitä oli meneillään.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa