Poliisi: Varokaa huijaustekstiviestejä!

Poliisi varoittaa huijaustekstiviesteistä, joita on alkanut tänään 20.3.2012 sadella matkapuhelimiin eri puolilla Suomea. Tekstiviestissä lukee:

Mainoskirje aktivoitu. Saat 3 mainosta/viikko. Hinta 20 e/kk, veloitetaan puhelinlaskussasi. Peruuta milloin tahansa ilmaiseksi, tekstaa TXT5 PERU numeroon 17163.

Viestejä tulee puhelimiin, vaikkei ole vastannut tai tilannut mitään palvelua. Jos puhelimen käyttäjä menee lähettämään mainitun PERU-viestin, peruminen ei onnistu, vaan puhelimeen tulee englanninkielinen viesti, jossa on puhelinnumero.

Poliisi arvelee, että numeroon soittaminen todennäköisesti maksaa paljon. Kenenkään pidä mennä maksamaan eikä lähettämään perumisviestiä pyydettyyn numeroon. Kenenkään ei myöskään pitäisi soittaa mahdollisesti esille tulevaan numeroon.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa