Poliisiylijohtaja: ”Tämä on suomalainen häpeä”

Poliisiylijohtaja Mikko Paateron mukaan viime vuonna poliisilla ei ollut lähettää partiota hälytyksen tullessa yli 100 000:een reagointia vaativaan tehtävään. Paatero kysyy blogissaan, että annetaanko tämän luvun edelleen kasvaa? 

Kiireellisissä hälytystehtävissä poliisi on tullut paikalle keskimäärin 17 minuutissa. Joka neljännessä tehtävässä avun saaminen on kestänyt yli 21 minuuttia. Ääriajat ovat paljon pidemmät, nimenomaan harva-alueilla.

– Jos poliisien määrät ja sitä kautta käytettävät kenttäpartiot vähenevät, toimintavalmiusajat pitenevät harva-alueilla entisestäänkin, poliisiylijohtaja Mikko Paatero arvioi.

Paateron mukaan poliisien määrä laskee vuodesta 2015, jos opiskelijoiden määrää ei palauteta entiselle tasolleen eli noin 300 uuteen opiskelijaan vuosittain.

– Todettakoon tässäkin yhteydessä, että en tiedä yhtään muuta maata, jossa poliisit koulutetaan kokonaan valtion varoin ja heidät päästetään työttömyyskortistoihin. Pidän tätä jonkinlaisena suomalaisena häpeäpilkkuna kansainvälisestikin.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa