Ruotsissa liha reilusti halvempaa kuin meillä

Taloussanomat kertoo, että yksityisen teollisuuden Lihakeskusliiton lehden vertailun mukaan lihakori on Suomessa reilusti kalliimpi kuin Ruotsissa. Englannissa ja Saksassa liha on kalliimpaa kuin meillä.

Suomessa kuuden tuotteen lihakorin hinnaksi tuli 97,76 euroa ja Ruotsissa 80,74 euroa. Suurin hinta ero on naudan sisäfileessä, joka maksoi meillä 39,90 ja naapurissa 22,39 euroa. Keittokinkussa Ruosin hinta oli 6 euroa enemmän.

Arvonlisävero ei selitä eroa Ruotsiin, sillä niissä on vain pieni ero. Veikkaanpa nyt, että tuo hinta ero johtuu kauppaketjuista, jotka suoraan sanottuna ryöstävät asiakkaitaan.

Englannissa liha on viellä kalliimpaa, vaikka ruoan arvonlisävero on nolla. Ruokakorin hinta oli nimittäin 113,21 euroa.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa