Syöpävaroitus muuttaa Coca-Colan ja Pepsin reseptiä

BBC:n mukaan Coca-Cola ja Pepsi ovat päättäneet muuttaa juomiensa reseptiään. Syynä tähän on se, että Kalifornian osavaltiossa pulloihin pitäisi lisätä varoitustarrat.

Kalofornian laki edellyttää, että 4-metyyli-imidatsoli-karamelliväriä käytettäessä täytyy lisätä syöpätarra. Aine on nimittäin liitetty eläinkokeissa syöpään. Reseptiä on kuitenkin helpoin muuttaa koko maassa kuin yhdessä paikassa.

Coca-Colan mukaan he eivät kuitenkaan usko vaaraan. Samalla linjalla on elintarvikevirasto, jonka mukaan pitäisi juoda kerralla tuhat tölkkiä saadakseen liikaa kemikaalia.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa