Vastusta rasismia näkyvästi!

Punaisen Ristin rasisminvastainen kampanja 19.-25.3. kannustaa vastustamaan rasismia ääneen. Tänä vuonna kampanja rohkaisee jokaista puuttumaan rasismiin omassa arjessaan ja keräämme kokemuksia ja ideoita yhteen.

Kampanjassa ovat mukana muun muassa räppäri Puhuva Kone, juontaja Janne Kataja, näyttelijä Eppu Salminen ja maratoonari Leena Puotiniemi. Heidän näkemyksiään aiheesta on luettavissa ja katseltavissa  Punaisen Ristin verkkosivuilta.

Kantansa voi osoittaa liittämällä Facebookin profiilikuvaan Vastustan rasismia –PicPadge-kuvan. Facebookissa voi myös kertoa omasta arjen pienestä tai suuresta rasisminvastaisesta teostaan ja osallistua kilpailuun.

Viikon aikana Punaisen Ristin vapaaehtoiset pyytävät ihmisiä kirjoittamaan paperille etnisiä ryhmiä kohtaan tuntemiaan ennakkoluuloja, joista he ovat valmiita luopumaan. Näitä ei lueta, vaan ne päätyvät ongelmajäteroskikseen ja lopulta tuhotaan.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa