Viiden miehen hengenpelastaja palkittiin

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö on palkinnut Auttavat Kädet -veistoksella Mika Huttusen, joka pelasti merestä viisi miestä lokakuussa Sipoossa Svartbäckinselällä. Huomionosoituksella haluttiin palkita ripeä toiminta veneilijöiden hengen pelastamiseksi.

– Oli ihan mahdoton onni, että vaimo sattui käymään rannalla ja kuulemaan vaimeat avunhuudot. Ja että minulla oli vene lähtövalmiina ja varusteet kunnossa niin myöhään syksyllä. Siellä ei ole muita lähimaillakaan enää siihen aikaan vuodesta, sanoo Mika Huttunen.

Veneilijät olivat matkalla läheisestä saaresta rantaan, kun vene kaatui noin kilometrin päässä rannasta. Huttunen auttoi veneeseensä kylmettyneet miehet, jotka pitivät kaatuneesta veneestä kiinni. Hän vei heidät rantaan ja saunaan lämpiämään.

Lokakuussa merivesi oli jo niin kylmää, että kohtalokkaan kylmettymisen riski oli suuri. Palomestari Timo Tähtisen mukaan tilanne olisi ollut todella henkeä uhkaava, jos apu olisi viivästynyt.

– Sillä oli ratkaiseva merkitys, että Huttunen hallitsi tilanteen. Hän tiesi, mitä piti tehdä, hän toimi oikein ja hänellä oli oikeat välineet, jotta pystyi noukkimaan miehet ylös. Hän toimi ripeästi ja oikein.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa