Kansanedustajien pikkubussi ojaan, poliisille ei ilmoitettu

Lehtitietojen perusteella kansanedustajia kuljettanut pikkubussi suistui tieltä valtatie neljällä Orimattilan tai Hollolan alueella torstai-iltana. Bussi oli matkalla Helsingistä Lahteen ja siinä olivat muun muassa Ilkka Kanerva, Pekka Ravi sekä Sampsa Kataja.

Päijät-Hämeen poliisi on aloittanut maanantaina esitutkinnan epäillystä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.  Esitutkinta on alkuvaiheessa, eikä esimerkiksi pikkubussin kuljettajaa ole saatu kuultua.

Asiasta ei ilmoitettu hälytyskeskukseen tai poliisille, eikä siitä tämänhetkisten tietojen valossa ole lain mukaan tarvinnutkaan ilmoittaa. Jos ilmoitus olisi tehty, poliisi olisi voinut tarkistaa kuljettajan ajokunnon ja ajoneuvon teknisen kunnon sekä tutkia tapahtumapaikan.

Tieliikennelain 59 §:n mukaan milloin onnettomuudessa on joku kuollut tai vaikeasti loukkaantunut, siihen osallisen on ilmoitettava siitä ensi tilassa poliisille. Jos omaisuutta on vahingoittunut eikä paikalla ole ketään, joka voi ottaa vastaan tietoja ja selvityksiä, onnettomuuteen osallisen on viipymättä ilmoitettava tapahtumasta vahinkoa kärsineelle tai poliisille.

Liikenneturvallisuuden vaarantamisesta on rikoslain 23:1 §:n mukaan tuomittava sakkoa tai enintään kuusi kuukautta vankeutta.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa