Lukitse ja valokuvaa pyöräsi

Pyöräilykauden käynnistyttyä polkupyörävarkaudet ovat lisääntyneet. Kun pyörät kaivetaan keväällä esiin autotalleista ja pyörävarastoista, varkaat pääsevät niihin käsiksi helpommin. Poliisi muistuttaakin, että polkupyörän lukituksen tulee olla kunnossa.

Pyörä kannattaa mahdollisuuksien mukaan säilyttää lukittuna autotallissa tai pyörävarastossa. Moni kantaa oman, arvokkaan kulkupelinsä jopa asuntoon saakka varmistuakseen siitä ettei pyörä lähde pitkäkyntisten matkaan.

Pyörän merkki, malli, väri sekä tunnistenumerot on hyvä kirjata ylös ja pitää helposti löydettävässä paikassa. Polkupyörästä kannattaa napata myös valokuva. Poliisille tulee paljon ilmoituksia varastetuista polkupyöristä, joiden omistaja ei muista edes pyörän merkkiä.

Silloin kun pyörää säilytetään lyhyempiä tai pidempiä aikoja ulkosalla, pyörän oman lukon lisäksi kannattaa käyttää vahvaa U-lukkoa. U-lukolla pyörän saa kytkettyä johonkin kiinteään kohteeseen.

Mitä hankalampaa pyörän anastaminen on, sitä todennäköisempää on myös se, ettei pyörä lähde varkaiden mukaan. On myös järkevää hiukan miettiä minne jättää pyöränsä mihinkin aikaan vuorokaudesta. Kiinnijäämisen riski karkottaa pyörävarkaitakin tehokkaasti.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa