Luksusristelijää ei kiinnostanut auttaa, kalastajat kuolivat janoon

YLE uutisoi, että Tyynellämerellä yhdysvaltalaisen Princess Cruices –varustamon Star Princess –luksusristelijä ei auttanut merihädässä olevia panamalaisia kalastajia. Tämän vuoksi kaksi kalastajaa menehtyi janoon.

Kolme kalastajaa olivat joutuneet merihätään, kun veneen moottori hajosi ja vene jäi ajelehtimaan Panaman rannikolle helmikuun lopulla. Kaikki olivat hengissä 16 päivän ajelehtimisen jälkeen, kun luksusristeilijä ajoi heidän ohi.

Risteilijällä olleet lintubongarit huomasivat paitojaan ja pelastusliivejä heiluttavat kalastajat. He ilmoittivat henkilökunnalle, mutta tieto ei koskaan mennyt komentosillalle.

Vene ja ainoa henkiin jäänyt kalastaja löytyivät 28 päivän päästä Galapagossaarten läheltä, yli tuhannen kilometrin ajelehtemisen jälkeen. Risteilyvarustamo on pyytänyt omaisilta anteeksi. Varustamon toimien tutkinta jatkuu.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa