Mies osti aidon Picasson 14 dollarilla

CBS Cleveland kertoo 46-vuotiaasta amerikkalaisesta Zach Bodishista, joka osti Pablo Picasson työstä jäljennöksen 14,14 dollarilla.

Bodish kuitenkin huomasi taulun nurkassa punaisella raapustetun allekirjoituksen. Siitä löytyi lyijykynällä kirjoitetut merkinnät ”alkuperäinen printti, allekirjoitettu” sekä printin numero. Seuraavaksi mies tajusi ostaneensa aidon Picasson.

Kyseessä on siis Picasson vuonna 1958 linoleumilevylle kaivertamasta kuvasta tehty printti. Sen arvoksi epäillään 6000 dollaria, eli kyseessä oli aikamoinen löytö.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa