Nuorille myytiin virolaista viinaa, isä paljasti

Pääkaupunkiseudulla 14-17-vuotiailla nuorilla on ollut tiedossaan matkapuhelinnumero, jonka kautta on voinut sopia tapaamisen Vantaalle ja ostaa väkevää alkoholia sekä savukkeita.

Poliisi sai tiedon välitystoiminnasta perheenisältä, joka kertoi 14 vuotiaan tyttärensä ostaneen 40 % virolaista alkoholia puhelinnumeron kautta. Tytön isä selvitti numerotiedustelun kautta numeron omistajan ja otti yhteyttä poliisiin.

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen tutkinnassa selvisi, että vuonna 1954 syntynyt pääepäilty ja kaksi hänen lähiomaistaan ovat toimineet jo muutaman vuoden ajan. Toiminnan laajuudesta kertoo se, että todistajia jutussa on yli sata, joista huomattava osa alaikäisiä.

Poliisi on Tullin kanssa selvittänyt epäiltyjen Viron matkoja ja ostoksia. Epäillyt ovat hakeneet alkoholia Virosta kahden viime vuoden aikana lähes viisikymmentä kertaa. Poliisin mukaan suuret ostokset laivalla ovat epäsuhdassa epäillyn tuloihin nähden.

Jutun tekijät ovat kiistäneet epäilyt muun muassa törkeästä alkoholirikoksesta ja törkeästä veropetoksesta. Asian esitutkinta valmistuu toukokuun alussa. Pääepäilty on vangittu tammikuussa epäiltynä todennäköisin syin törkeään alkoholirikokseen.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa