Romanialaismiehet veivät kilokaupalla kolikoita rahapelikoneista

Länsi-Uudenmaan poliisi on tutkinut alkuvuodesta asti huoltoasemiin ja ravintoloihin kohdistuneita murtoja. Tekijät rikkoivat yritysten sisällä olevia rahapelikoneita ja veivät huomattavia määriä kolikoita.

Esitutkinnassa ilmi tulleiden asioiden perusteella poliisi suoritti aamuyöllä 14.3.2012 kotietsinnän Espoon Soukassa sijaitsevaan asuntoon. Asunnosta löytyi useita miehiä sekä useita kiloja kolikoita euroina.

Asunnolta otettiin kiinni useita romanialaisia henkilöitä. Heidät pystyttiin kytkemään alustavien tutkimusten perusteella aiemmin yöllä Porvoon Tarmolassa tapahtuneeseen Neste -huoltoasemamurtoon, jossa rahapelikoneista oli anastettu kolikoita.

Neljä kiinniotettua on tutkintavankeudessa ja he ovat pääpiirteissään myöntäneet Tarmolan murron. Tutkintavankeuden aikana on selvitetty, että kyseiset kiinniotetut henkilöt liittyvät samankaltaisiin rahapelikonemurtoihin mm. Helsingin Suutarilassa ja Puistolassa sekä Vantaan Petikossa.

Epäiltyjen rikoksessa käyttämä auto on takavarikoitu rikoksentekovälineenä. Asiaa tutkii Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen järjestäytyneen rikollisuuden tutkintayksikkö.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa